Onderhandelaarsakkoord structureel VWNW-beleid en aanpassing BWWW

Na maanden van onderhandelen hebben FNV Overheid, CNV Overheid, AC Rijksvakbonden en CMHF met de minister van Binnenlandse Zaken een onderhandelaarsakkoord bereikt over een structureel Van Werk naar Werk (VWNW) beleid. Daarmee is er bij reorganisaties duidelijkheid en zekerheid voor alle rijksambtenaren. Alle afspraken uit het nieuwe VWNW-beleid worden nu structureel in de CAO opgenomen.

Onderdeel van het onderhandelaarsakkoord is een aanpassing van de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid (BWWW). De huidige uitkering wordt vervangen door een driejarige WW en transitievergoeding met enkele bovenwettelijke aanvullingen, zoals de garantie dat de uitkering doorloopt tot AOW-leeftijd voor iedereen die binnen 8 jaar voor AOW-leeftijd werkloos wordt. De aanpassing van de BWWW gaat in op het moment dat op de rijksambtenaren de transitievergoeding van toepassing wordt (nu voorzien op 1 januari 2020).

Het onderhandelaarsakkoord treft u hier. Onze uitgebreide toelichting (met plussen en minnen) hebt per email ontvangen, samen met de mogelijkheid om uw stem uit te brengen.

De afgelopen periode heeft de CMHF prioriteit gegeven aan de onderhandelingen over een structureel VWNW-beleid. Zodra de ledenraadplegingen hierover zijn geweest, hervatten wij de onderhandelingen over de CAO Rijk.